Biscuiti Pistruiati
Sursa Biscuiti pistruiati
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va era dor de ceva biscuiti pistruiati, murdarici, ciocolici, spuneti-le cum doriti...
Ingrediente:
- 360 g faina
- 150 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 80 g zahar
- esenta de lamiie sau vaniglie
- 8 g praf de copt
- ciocolata amaruie pentru "pistruiat"
- zahar praf
Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si mixam bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare... Invelim aluatul in folie transperenta si-l uitam in frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Presaram un pic de faina pe masa de lucru, intindem cu sucitorul o foaie (puteti sa-i facei un pic mai subtiri decit i-am facut eu, pentru ca mai cresc in cuptor) si taiem biscuitii cu ce forma dorim. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si bagam pe rind tavile si le lasam cca 10-15 minute, depinde de cuptor si cit de colorati vrem sa fie.
I-am lasat la racit si am inceput sa-i mizgalesc cu ciocolata topita, deoarece aluatul nu e prea dulce, dar cu ciocolata deasupra si zahar praf, pentru familia mea au fost numai buni.
Va invit sa serviti, alaturi de cafea, ceai sau laptele de dimineata !