contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiţi Pentru Iepuraş Cu Royal Icing

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Biscuiţi pentru iepuraş cu royal icing

Şi dacă tot facem prăjiturele pentru Paști , am ajuns și la biscuiți. Biscuiții ca biscuiții , dar să vedeți glazura,  un deliciu ... Iar când au început copiii să îşi bage degețelele în ea , că de trebuiau să ajute și ei , toată bucătăria mea arăta ca după plecarea circului ... dar era atâta fericire în casă că nu a mai contat .

Rareş şi Biscuiții

Pentru biscuiți :

220 gr. unt nesărat, la temperatura camerei
125 gr. zahăr alb
2 plicuri zahăr vanilat
1 ou mare
coaja de la 1 lămâie sau 1 portocală (opțional)
1 linguriță extract de vanilie
300 gr. făină
1/4 linguriță de sare
1 linguriță praf copt

 În castronul mixerului se bate untul , zahărul vanilat şi zahărul până se obţine o cremă pufoasă și deschisă la culoare. Se adaugă apoi oul, coaja de lămâie și extractul de vanilie .
Într-un castron separat, amestecați împreună făina, praful de copt şi sarea. Adăugați treptat amestecul de făină în crema de unt și mixaţi doar până sunt încorporate. Răzuiți părțile laterale ale vasului dacă este necesar. Se scoate aluatul de la mixer , se învelește în folie de plastic şi se pune în frigider până se întărește (cel puţin două ore sau, de preferat peste noapte). 
Preîncălziți cuptorul la 180 grade. 
Se presară făină pe suprafața de lucru. Aluatul se împarte în 3-4 porții şi se întinde cu sucitorul . Biscuiții se decupează cu diferite forme și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. 


Dacă nu doriți să folosiți glazură , puteți bate un albuș de ou împreună cu o lingură de apă și pensulați suprafața biscuiților , apoi presărați nuci tocate , migdale sau zahăr colorat.
 Coaceți biscuiții pentru aproximativ 8-10 minute, sau până când marginile devin aurii. Scoateți tava din cuptor şi îi transferați pe un grătar să se răcească. Fără glazură acești biscuiți  pot fi păstrați mai multe săptămâni, la temperatura camerei.

Royal Icing:

2 albușuri mari de ouă albe
2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
330 gr. zahăr pudră , trecut prin sită
colorant alimentar

 În castronul mixerului se bate albușul de ou împreună cu sucul de lămâie, până face vârfuri. Se adaugă apoi zahărul pudră cernut și se bate la viteză mică până se obține o compoziție omogenă. Se amestecă colorant alimentar. Acest tip de glazură trebuie să fie utilizată imediat sau așezată într-un container etanș, deoarece altfel se întărește atunci când este expusă la aer. Acoperiți castronul cu folie de plastic atunci când nu îl folosiți. 

Începeți să faceți glazura doar când biscuiții s-au răcit complet. Ornați biscuiții împreună cu copiii după bunul lor plac, este o adevărată distracție. Lăsați cel puțin 3 ore să se usuce glazura.


Şi gata !!!

Biscuiţi pentru iepuraş cu royal icing

 Sărbători fericite încărcate de lumină, seninătate, bucurie și mai ales multă, multă dragoste !

Biscuiţi pentru iepuraş cu royal icing

Mulţumesc pentru vizită !!!!