Biscuiti Oreo
Sursa Biscuiti Oreo
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mult timp a mai trecut de cand am facut biscuitii acestia deliciosi, dar inca le mai simt gustul si acum ;) Seamana putin cu faimosii biscuiti Oreo, dar trebuie sa spun ca eu am facut o crema foarte buna, fina si aerata :) Este o varianta foarte buna sa ii pregatiti in casa si astfel renuntati la cei din comert :)
Ingrediente:
Biscuiti:
2 oua
200 g zahar
320 g faina
150 g cioolata
150 g unt
40 g cacao
3 g praf de copt
Crema:
250 g unt
150 g zahar pudra
60 ml smantana pentru frisca
3 linguri crema de branza
1/2 pastaie de vanilie
30 biscuiti umpluti
Mod de preparare:
Biscuiti:
Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si zaharul si se pun intr-un robot de bucatarie ; se pulseaza de cateva ori (daca nu aveti robot de bucatarie este de preferat sa folositi zahar pudra si amestecati toate ingredientele intr-un bol incapator). Se adauga untul si ciocolata, topite impreuna pe bain marie si ouale. Se amesteca foarte bine pana se obtine un aluat moale si usor de modelat. Se imbraca in folie alimentara si se lasa 30 min la frigider.
Dupa ce s-a odihnit in frigider se scoate si se intinde cu sucitorul din care se decupeaza cerculete de aluat care se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Eu o parte le-am decupat, o parte le-am facut bilute (care aveau aprox 13g) si apoi le-am aplatizat, voi puteti alege ce varianta va place.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute (prima tava, apoi mai putin de 15 minute). Din compozitie se coc in jur de 3 tavi 32x35.
Crema:
Untul se mixeaza pana devine cremos, apoi se adauga zaharul pudra si extractul de vanilie si se mixeaza in continuare; in timp ce se mixeaza se adauga cremma de branza si dupa omogenizare, smantana lichida, amestecand incontinuu (este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei).
Pe un biscuit complet racit se pune 1/2 lingurita de crema in mijloc si se pune cel de-al doilea biscuit, apasand usor pentru a se repartiza crema.