contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Mentolati Cu Crema De Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Pentru ca am fost cumintei il asteptam pe Mos Nicolae, si nu oricum, ci cu niste biscuiti deliciosi ca poate i-or prinde bine la drum ;) Voi ati fost cuminti?

Ingrediente

  Aluat:
430 g faina de grau 
110 g zahar pudra
150 ml lapte de migdale
65 ml ulei de palmier
2 lgt esenta de menta
1 lgt esenta de vanilie

   Crema:
2 banane potrivite
2 kiwi
3 lgt zeama de lamaie
1 lgt esenta de menta
4 lg cu varf faina de orez expandat

   Decor:
60 g ciocolata amaruie (55% cacao)
2 lgt apa
2 picaturi de ulei

   Cum procedam:

  Aluat
1. Preincalzim cuptorul la 180
2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine.
3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de copt pana ajunge la o grosime de 0.4 cm. Taiem aluatul cu o forma cu diametrul de 8 cm (inainte de a taia aluatul, desprindeti-l de hartia de copt).
4. Confectionam 3 cilindri din folie de aluminiu. Eu am folosit pentru fiecare cilindru 30-40 cm de folie de aluminiu. 
5. Luam fiecare disc si il intindem din nou pana la o grosime uniforma. Punem pe mijlocul discului un cilindru din folie de aluminiu si strangem marginile discului, formand un cosulet (pe un cilindru incap 4 discuri).
 6. Punem cilindrii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Dupa 5 minute, scoatem tava din cuptor si mai strangem discurile daca e necesar apoi introducem din nou in cuptor pentru inca 10-15 min.
7. Cand scoatem din cuptor, cat sunt inca fierbinti, extragem cilindrul de aluminiu din cosulete / papioane. ATENTIE! Scoateti cate unul pe rand.

   Crema:
  Punem bananele si kiwi decojite intr-un vas si le pasam cu un blender vertical. Incorporam zeama de lamaie, esenta de menta si faina de orez expandat.

    Decor
  Puneti intr-un vas ciocolata, apa si uleiul si tineti vasul in mana deasupra facarii invartind continuu (puteti pune la bain-marie, dar asa e mai rapid :).

   Asamblare:
  Umpleti fiecare papion cu crema de fructe si decorati-l cu ciocolata topita.

  Enjoy!