contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Marmorati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata ca stelutelor albe incepe sa li se contureze compania, pe platourile de cu prajituri pentru Craciun:

Reteta biscutilor marmorati o am de pe coolinarika.com.
Ingrediente:
Aluatul alb:
250 gr. faina
60 gr. amidon alimentar
100 gr. zahar pudra
225 gr. unt
1 lingurita de esenta de vanilie
lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala
Aluatul maro:
200 gr. faina
50 gr. amidon alimentar
100 gr. zahar praf
55 gr. cacao
225 gr. unt
1 lingurita de esenta vanilie

~ // ~
Zahar tos sau bombonele marunte, colorate, pentru finisat


Preparare:
Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie:

Se adauga ingredientele uscate pentru fiecare aluat in parte:

Se framanta fiecare aluat si se da la frigider pentru 15 minute:


Dupa trecerea timpului de racire, cele doua aluaturi se aseaza pe planul de lucru uns cu o pelicula de ulei:

Se impart ambele aluaturi in cate 3 parti egale:

Fiecare bucata alba se aplatizeaza cu mana in forma unui dreptunghi de aproximativ 12/17 cm. Se suprapun cate doua bucati identice, de culoare diferita:

Bucatile se taie in doua si se suprapun din nou:

Se pun cele trei calupuri de aluat obtinute la frigider, pentru 5-10 minute, apoi se aplatizeaza din nou, se taie iarasi in doua si se suprapun, obtinand trei calupuri cu cate 8 straturi:

Se dau din nou la frigider cateva minute, apoi se aplatizeaza fiecare calup in forma de dreptunghi:

Aluatul astfel aplatizat se aduna, asa cum ati aduna pe lungime o esarfa, apoi se face o miscare de "stoarcere", rasucind capetele in sens diferit, de 1-2 ori:

Se modeleaza cate un sul din fiecare bucata de aluat, se trec prin zahar tos sau mici bombonele (facultativ) apoi se dau la frigider pentru jumatate de ora:

Dupa trecerea acestui timp, se taie felii de 3 milimetri grosime si se pun in tava pe hartie de copt:

Tava cu biscuitii se da la frigider (eu am scos-o pe terasa, afara e frig tare, brrr!) iar cuptorul se aprinde si se fixeaza la 165 de grade Celsius. Se introduce tava cu biscuitii reci in cuptorul deja incins si se coc timp de 15 minute.
Dupa ce s-au racit complet, se pun la pastrare intr-o cutie sau intr-un borcan, bine inchisi:

Sunt aspectuosi si fini, pur si simplu se topesc in gura.
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu


Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/CuinaBanateana/~3/9cEGVZSyVmg/biscuiti-marmorati.html