Biscuiti Inimioara
Sursa Biscuiti inimioara
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
* 500 g faina 00
* 175 g zahar
* 75 g untura (poate fi inlocuita cu unt)
* 3 oua
* 15 g amoniac (poate fi inlocuit cu praf de copt)
* un picut de sare
* coaja rasa de la o lamiie
pentru uns pe deasupra:
* un albus
* zahar brun
Intr-un vas punem faina cernuta, facem o gaura in mijloc apoi care punem restul de ingrediente. Mixam bine, iar daca vedem ca aluatul e prea tare putem adauga 2-3 linguri de lapte.
Intindem aluatul cu sucitorul cu o grosime de cca un cm si taiem cu forma biscuitii.
Atentie, va recomand sa-i taiati cu forme mici (mie mi-au iesit foarte multi)... pentru ca, cresc enorm in cuptor iar daca aveti forme mari de biscuiti nu cumva sa intindeti aluatul la o grosime mai mica de un cm, altfel tind sa-si piarda forma in cuptor.
Deci, taiem cu forma biscuitii si ii trecem doar pe o parte prin albumul zbatut, apoi prin zaharul brun si-i asezam in tava pe hirtie de copt, nu prea aproape pentru ca e posibil sa se lipeasca in timpul coptului. Ii bagam in cuptorul preincalzit pe treapta din mijloc, la 180 de grade timp de cca 12-15 minute.
Atentie ca se rumenesc foarte repede. eu am incercat si varianta fara sa-i ung pe deasupra dar nu au iesit prea frumosi... oricum s-au mincat...