Biscuiti Iepurasi, Mielusei Si Floricele De Pasti
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:300 g faina, 150 g ulei de palmier (unt), 100 g zahar pudra, 1 ou, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie , 1 esenta lamaie, un praf sare. Ingrediente pentru glazura colorata:200 g zahar pudra,1 albus ou,1 lingura zeama de lamaie,colorant alimentar,ciocolata amaruie topita in bain marie pentru biscuitii ornati cu ciocolata. Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele cu o lingura, apoi cu mana pana se incorporeaza toate. Apoi, aluatul il inveliti in folie si il dati 30 minute la frigider. Intindeti o foaie de cca. 0.50 mm si taiati cu ce forme aveti.Eu am avut forme de iepuras, miel si floricica. Biscuitii se pun in tava teflonata. Cu un pai din plastic le-am facut ochi... Biscuitii se coc in cuptor preincalzit la 175 grade, cca 15 min. Dupa ce se racesc se decoreaza. Iata cativa biscuiti decorati cu ciocolata amaruie topita pe baie de aburi. Daca nu aveti rabdare nu incercati asta... hihihi Mod de preparare a glazurii: Se bate albusul de ou cu mixerul spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul treptat pana rezulta o bezea mai tare, pe care o colorati cum doriti. O tava cu biscuiti jucausi... pe pat de nuca de cocos verde... Un miel Sunt gustosi, fragezi si dragalasi...
Pofta buna, daca va indurati sa ii mancati.