Biscuiti Graham
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
N-am sa lungesc introducerea, am sa va spun doar ca au avut un succes rasunator. :)
300g faina alba pt paine (unbleached all purpose)
75g faina integrala sau graham (daca nu aveti, faina alba e f ok)
175g zahar brun
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita sare
100g unt foarte rece, taiat cubulete cu latura 1cm (aprox)
1/3 cup (80ml) miere
80ml lapte
2 lingurite extract de vanilie
- in robotul de bucatarie se pulseaza faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si zaharul
- se dauga untul taiat cuburi si se pulseaza pana amestecul are un aspect de nisipos
- urmeaza mierea, vanilia si laptele pulsand pana obtinem o bila de aluat
- se scoate aluatul din robot, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider 30 de minute (pana s-a intarit)
- se scoate aluatul din frigder, se imparte in 2 si se intinde o foaie de 5 mm pe masa usor infainata (aluatul este putin lipicios)
- se taie in forma dorita, se pun in tava acoperita cu hartie de pergamnet, la distanta de 2cm unul de altul, se inteapa cu furculita
- se presara cu zahar tos (optional) si se coace la cuptorul incins in prealabil la 375F, gratarul la etajul 3, privind de jos in sus
- se coc pana s-au rumenit putin si sunt usor fermi la atingere, dureaza in jur de 10 minute insa va sfatuiesc sa supravegheati coacerea, sa nu cumva sa se arda
- se scot pe gratar si se lasa la racit
- se pastreaza in cutii de metal sau borcane din sticla/ceramica etc (cookie jars)
*zaharul a cam disparut de pe biscuti la copt, asa ca i-am mai presarat o data (cu zgarcenie) pt lookul artistic
sursa