Biscuiti Glasati Pentru Halloween
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Inca mai aveti timp sa pregatiti dulciuri pentru Halloween! *__*
Ingrediente pt biscuiti:
200 g unt
200 g zahar
400 g faina
1 ou
5 ml vanilie
Pt Royal Icing:
330-350 g zahar pudra cumparat
2 albusuri
3 lingurite zeama lamaie
coloranti alimentari, preferabil in gel
Mod de preparare:
Mixam bine untul cu zaharul, pana capata un aspect "pufos".
Adaugam sarea, esenta, oul, amestecam bine, si adaugam si faina.
Framantam bine, luam bila de aluat, o invelim in folie de plastic si o dam la frigider timp de 2 ore.
Daca vreti sa fie gata mai repede, intindeti aluatul cu sucitorul intre 2 hartii de copt, si dati-l la frigider asa. Se va intari mult mai repede.
Odata racit, intindem aluatul pe blatul de lucru pudrat bine cu faina, decupam formele, si punem in tava tapetata cu unt sau cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 8-15 minute. Aveti grija, sa nu lasati prea mult, verificati des dupa cele 8 minute, s-ar putea sa fie gata mai repede. Cand marginile incep sa devina usoooor aurii, sunt gata. Nu trebuie sa se rumeneasca.
Mod de preparare Royal Icing:
Batem albusurile cu zeama de lamaie pana se amesteca bine, nu spuma. Adaugam zaharul pudra cernut initial ( vorbesc de zaharul pudra cumparat, nu facut in casa, cel cumparat contine amidon si se comporta altfel) si mixam bine pana omogenizare.
Impartim glazura in atatea parti cate culori dorim, lasand mai putin pentru culorile mai putin folosite, cum ar fi negru. Nu sunt prietena colorantilor, dar de Craciun si Halloween fac o exceptie fiindca adooooor biscuitii veseli si colorati. Daca folositi coloranti de la Wilton, ajunge cat iei pe un varf de scobitoare. Cred ca dauneaza mult mai putin decat kilogramele de carne injectata cu toate alea si legume modificate genetic pe care le mancam zilnic, toata viata. Si in plus, e o placere si doar sa-i faci, sau sa-i privesti. Va imaginati oricum ca sunt ultra buni, nu?
Facem mini conuri din hartie de copt, punem glazura cu o lingurita, si acoperim ermetic toate vasele cu glazura. Eu am pus folie alimentara peste glazura ramasa, si vad ca a doua zi e inca buna de folosit, nu s-a intarit. Ideea e sa nu o lasam in contact cu aerul. Facem intai conturul formei biscuitilor, iar cand am terminat, umplem restul si lasam la uscat.
Daca vrem sa cream textura, mai trecem odata cu aceeasi culoare dupa uscarea completa. Daca vrem sa adaugam ochi, frunze, texte, la fel, asteptam sa se usuce, cca 30-50 min.
Doar pentru panza de paianjen am facut altfel, am pus negrul peste alb inainte de a se usca, in cercuri, apoi cu o scobitoare am tras din mijloc spre margini. Apoi am facut si un paianjen. *__*
Happy Halloween !! x__x