Biscuiti Fragezi Prin Masina De Tocat ( Glazurati )
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Langa o cafea fierbinte,dimineata, un biscuite glazurat cu ciocolata este intotdeauna bine venit !
Daca sunteti in cautare de fursecuri pentru masa de Craciun, va puteti inspira si din alte retete de ale mele : Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare, Nuci, Fursecuri cu migdale - cantuccini, Fursecuri fragede lipite cu gem, Floricele spritate,Cornulete cu iaurt si muuulte alte bunatati !
Ingrediente pentru 3 tavi mari de cuptor :
200 g unt 65% grasime
150 g untura
faina cat cuprinde pt. un aluat dens,usor de framantat
3 linguri de zahar
2 oua
1 plic praf de copt
esenta de vanilie 3 fiole
1 lingura coaja razuita de portocale
Glazura :
200 g ciocolata cu lapte
2 linguri de ulei
Frecam ouale cu zaharul si apoi vom adauga untul moale,untura si aromele .Amestecam.
Urmeaza sa incorporam faina si praful de copt.Adaugam faina si framantam pana vom obtine un aluat dens. Dam aluatul invelit in folie de plastic la frigider pentru 2 ore. Asa vom obtine niste biscuiti extrem de fragezi !
Scoatem aluatul de la rece si il taiem in bucati groase pe care le vom trece prin masina de tocat .
Vom sprita biscuitii prin ce forma dorim.
Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor incins in prealabil,la temperatura medie,pentru 10 minute.
Biscuitii se vor usca afara,nu-i lasam sa se arda !
Putem sa ne oprim aici si sa-i presaram cu zahar farin vanilat sau sa-i glazuram cu ciocolata,pentru un plus de savoare !
Topim la microunde 200 g de ciocolata cu lapte impreuna cu 2 linguri ulei.
Sunt cu adevarat deliciosi !
Pofta buna !