Biscuiti Fragezi Cu Smantana
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 25 de biscuiti:
250 g de faina80 g unt
100 g zahar tos
200 g smantana acra
4 g praf de copt
1 galbenus
1 lingurita extract de vanilie
Preparare:
Intr-un vas amestecati faina cu zaharul si praful de copt. Adaugati apoi untul moale, galbenusul si smantana si amestecati bine cu o spatula pana obtineti o pasta groasa. La sfarsit adaugati extractul de vanilie si amestecati bine. Dati aluatul la frigider pentru cateva ore (sau puneti-l in congelator daca va grabiti), apoi intindeti-l pe o suprafata bine infainata si decupati-l in ce forma doriti. Trebuie sa va miscati foarte repede pentru ca aluatul e foarte moale si riscati sa nu il mai puteti dezlipi de pe masa. Coaceti biscuitii timp de 12-15 minute la 150 de grade (bineinteles in cuptorul preincalzit). Transferati-i cu grija pe un gratar si lasati-i sa se raceasca apoi decorati-i.Sunt delicioasi atat simpli cat si cu o ceasca de cafea aromata sau un ceai fierbinte. O duminica placuta!