Biscuiti Fragezi Cu Nucsoara (sugar Cookies With Nutmeg)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Si de acum, Mosul poate sa vina! Noi avem cu ce sa-l intampinam.
Ingrediente:
- 200 g unt rece, taiat cubulete
- 400 g faina
- 100 g migdale fara coaja, facute faina
- 1 ou
- 150 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie homemade
- 1 lingurita nucsoara macinata
Mod de preparare:
- Intr-un castron mare pune untul, faina, faina de migdale si zaharul pudra. Amesteca-le frecandu-le intre maini, pana devin ca un nisip. Adauga oul si amesteca usor pana ce se formeaza coca. Daca nu se leaga ingredientele, adauga o lingura cu lapte. Daca coca e prea moale adauga putina faina. Oricum, coca asta nu trebuie framantata sau amestecata prea mult, pentru ca biscuitii nu ar mai fi fragezi.Inveleste coca in folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.
- Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in tava de aragaz. Intinde jumatate de coca in foaie subtire, cealalta jumatate las-o in frigider pana o folosesti. Cu ajutorul formelor taie biscuiti si pune-i in tava unul langa celalalt. Cand ai terminat, pune tava la copt pentru 10 minute. Continua pana ce ai terminat coca. Raceste biscuitii complet inainte de a-i orna/
- Se orneaza cu glazura regala: 2 albusuri, 2 linguri zeama de lamaie, 350- 400 g zahar pudra (in functie de consistenta dorita), putin colorant alimentar