Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Special pentru toti copii din lume si in special copiilor vostri - La multi ani deziualor!!
Cel mai mult la micul dejun ne place sa servim ceva dulce alaturi de ceai/cafea/lapte...Asa mi-a venit ideea sa prepar acesti biscuitei. Sunt fragezi, aromati si parfumati din cauza minunatelor capsuni. Cum aceasta este perioada cand gasim din plin capsuni ar fi si pacat sa nu profitam de ele si sa le savuram cum dorim si ne place mai mult. Sunt atat de MINUNATE aceste fructe iar biscuitii atat de buni ca au disparut cat am zis capsuna ;)) !!! Weekend placut cu muult soare :) Ingrediente
225g faina
25g amidon
1/2lgta praf de copt
1/2lgta scortisoara
100g unt
150g zahar
1 ou
1 iaurt cat mai gras (ex. grecesc)
vreo doua maini de capsuni/aprox. 150g
un praf de sare
Preparare Pentru inceput amestecam intr-un bol ing. uscate, faina, amidonul, praful de copt, praful de sare si scortisoara.
Intr-un alt bol batem bine untul impreuna cu zaharul pana devine o crema. Adaugam oul, iaurtul si amestecam bine pana la omogenizare. Spalam capsunele le curatam si taiem in cuburi mici pe care le adaugam in compozitia de unt si amestecam incet.
Peste toata aceasta compozitie cernem ing. uscate si amestecam dinou pentru omogenizare. Incingem cuptorul, luam o tava punem hartie de pergament si cu ajutorul unei linguri facem gramajoare dar nu foarte mari caci ei vor mai creste la copt.
Lasam la cuptor timp de aprox. 20min. apoi ii scoatem din tava pe un suport de racire/gratar (eu aici am facut o mica greseala, tot aveam senzatia ca nu sunt facuti si i-am mai lasat, astfel sau cam bronzat voi ii lasati cat scrie in reteta sau pana ce se intaresc deasupra, mi-am dat seama ca este mai bine asa la ultima tava, ee ata e mai greseste omul, oricum si asa au fost deliciosi ;). Daca mai raman se pastreaza foarte bine intr-un recipient inchis etans!