contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Din Tarate De Ovaz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

_DSC4381

Am incercat cateva retete dukanesti de biscuiti. Asta mi s-a parut de departe cea mai reusita si am repetat-o de mai multe ori. Este crocanta in exterior, moale in interior, usor dulce, consistenta. E drept nu sunt ca biscuiteii aspectuosi, ingrasatori obisnuiti dar sunt sanatosi si hranitori. Reteta o am de pe www.dietadukan.ro.

Avem nevoie de:

un ou. Eu am pus doua caci aveam niste oua mici, ideea e sa incorporeze celelalte ingrediente, fara sa devina un aluat ….nici macar semilichid.

4 linguri de tarate de ovaz. Daca vreti niste biscuiti mai fini, puteti macina putin taratele, mie imi plac mai brute.

2 linguri tarate de grau (fine)

1 lingura indulcitor praf

o jumatate de lingura cacao

o jumatate de lingurita praf de copt

esenta preferata (eu am pus de migdale) – cateva picaturi

Preincalzim cuptorul si punem niste foaie de copt in tava cuptorului.

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele pana rezulta o pasta vartoasa.

_DSC4377

Cu o lingura, luam portii din aluat (astfel, in functie de cat aluat luati vedeti si cati biscuitei va oiasa) si-l asezam pe foaia de copt pregatita deja. Aplatizam biscuiteii, eventual avem grija sa aiba o forma rotunda, sau patrata, sau triunghiularaZâmbet. I-am lasat cam la o grosime  de 1/2 de cm.

Dureaza cam un sfert de ora pana sunt gata. Yummmiiiiiii cu iaurt, cafea, lapte! Perfecti pentru micul dejun.