Biscuiti Din Tarate De Ovaz
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Am incercat cateva retete dukanesti de biscuiti. Asta mi s-a parut de departe cea mai reusita si am repetat-o de mai multe ori. Este crocanta in exterior, moale in interior, usor dulce, consistenta. E drept nu sunt ca biscuiteii aspectuosi, ingrasatori obisnuiti dar sunt sanatosi si hranitori. Reteta o am de pe www.dietadukan.ro.
Avem nevoie de:
un ou. Eu am pus doua caci aveam niste oua mici, ideea e sa incorporeze celelalte ingrediente, fara sa devina un aluat ….nici macar semilichid.
4 linguri de tarate de ovaz. Daca vreti niste biscuiti mai fini, puteti macina putin taratele, mie imi plac mai brute.
2 linguri tarate de grau (fine)
1 lingura indulcitor praf
o jumatate de lingura cacao
o jumatate de lingurita praf de copt
esenta preferata (eu am pus de migdale) – cateva picaturi
Preincalzim cuptorul si punem niste foaie de copt in tava cuptorului.
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele pana rezulta o pasta vartoasa.
Cu o lingura, luam portii din aluat (astfel, in functie de cat aluat luati vedeti si cati biscuitei va oiasa) si-l asezam pe foaia de copt pregatita deja. Aplatizam biscuiteii, eventual avem grija sa aiba o forma rotunda, sau patrata, sau triunghiulara. I-am lasat cam la o grosime de 1/2 de cm.
Dureaza cam un sfert de ora pana sunt gata. Yummmiiiiiii cu iaurt, cafea, lapte! Perfecti pentru micul dejun.