contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Dietetici Cu Fructe Goji Pentru Copii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  
   De ce dietetici? daca o sa cititi reteta poate o sa spuneti ca nu e foarte dietetica pentru ca contine miere de albine ... spun dietetici nu neaparat pentru ca nu ingrasa ci pentru ca se poate consuma de catre cei care tin un regim strict pentru bolile digestive, gen dischinezie biliara (fiere lenesa) o problema cu care ne confruntam cu Carla de o luna in coace ... o sa revin asupra acestei probleme (Dischinezia biliara, malformatia la fiara cum afecteaza viata unui copil ) intr-un alt post ...
  Acesti biscuiti sunt speciali pentru contin niste fructe speciale, niste fructe de care pana nu de mult nici nu stiam ... nasele Carlei ne-au facut cunostinta cu aceste fructe minunate care ne-au incantat " fructele Goji" ...
De secole intregi, fructele Goji au fost folosite cu succes de catre vindecatorii chineji în Medicina Tradiţionala Chineza. Cateva doar dintre efectele fructelor de Goji sunt stimularea longevitatii, fortificarea sistemului imunitar, imbunatatirea acuitatii vizuale, stimularea activitatii sexuale, protejarea ficatului, imbunatatirea circulatiei sangelui. Dar va promit ca am sa va prezint aceste fructe miraculoase intr-un alt post. 

      Ingrediente
- 2 cani jumate de faina integrala de grau
- 2 linguri de praf de copt
- 110g de margarina rama 
- varf de lingurita de sare 
- o lingurita de scortisoare
- o lingurinta esenta de vanilie sau jumate de baton de vanilie 
- o lingurita esenta de lamaie sau zeama de la jumate de lamaie
- sucul de la o portocala
- 150g miere de albine
- un pumn de fructe Goji uscate 

   Mierea de albine si margarina se pune intr-o oala, dupa care se aseaza pe foc ... se lasa pe foc pana se topeste margarina si mierea, nu lasati sa fiarba, cand s-a topit mierea si margarina dati oala la o parte, puneti pe masa o placa termorezistenta si asezati oala pe ea, in oala respectiva vom pregati aluatul. Peste mierea si margarina topita punem scortisoara, esenta de vanilie sau continutul batonului de vanilie, esenta de lamaie, sucul de portocale, sare si amestecam bine, adaugam peste faina si praful de copt, incet cate o jumate de cana de faina, amestecam bine pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat usor lipicios de aceea punem aluatul intr-o cutie cu capac si il introducem la frigider o ora jumate. 
   Dupa o ora jumate scoatem aluatul din frigider, tapetam tava cu hartie de copt ... formam bilute cu mainile si le asezam in tava la o distanta una de cealalta. 


Se pune tava la cuptorul preincalzit timp de 15 - 20 minute pana devin maronii.