Biscuiti De Ovaz
Sursa Biscuiti de ovaz
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Biscuitii copilarii mele aromati, cu o textura crocanta la exterior si moale in interior, sunt buni si cei din comert, dar cei facuti acasa sunt incredibil de buni, asa ceva nu se poate cumpara, incercati !
Ingrediente:
- 90 gr. faina
- cate 1/3 lingurita de scortisoara si praf de copt
- 1/2 lingurita sare fina
- 115 gr. unt moale
- cate 100 gr. zahar brun si zahar alb
- 1 ou
- 1 lingurita extract de vanilie sau esenta
- 1,5 pahare fulgi de ovaz pentru pregatire rapida/instant
- 1/2 pahar stafide sau merisoare uscate
Mod de preparare:
- Mixati untul moale cu extractul de vanilie si zaharul ~ 5 minute, adaugati oul si mai mixati 1 minut.
- In alt bol amestecati toate ingredientele uscate cu faina cernuta apoi, le amestecati bine cu compozitia lichida.
- Pe un covoras de silicon sau intr-o tava asternuta cu hartie de copt, distribuiti la distanta intre ele, bilute din aluatul obtinut cu ajutorul unei linguri pentru inghetata.
- Le coaceti in cuptorul preaincalzit la 190 de grade Celsius timp de 15 minute.
- Dupa ce s-au copt le puneti pe o masa pana se racesc apoi, le serviti cu placere cu o cana de lapte sau ceai :)
Sunt foarte gustosi, iti ataca creierul de nu mai poti sa te opresti :P, eu insa va recomand sa nu mancati mai mult de doi biscuiti pentru ca sunt foarte calorici.
Pofta buna si sper sa-i incercati !