Biscuiti De Craciun
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Am intrat si eu in febra biscuitilor, doar stiti bancul: “Biscuiti, ostenii mei! – Biscuim, Maria Ta!”. Si uite-asa, in doi timpi si trei miscari, am conlucrat cu mama la niste biscuiti fragezi si fini, numai buni de dat cadou prietenilor sau pus pe masa de Craciun. Sarbatoarea, nu Andreea.
75 g unt
50 g zahar pudra
coaja de lamaie
1 galbenus
175 g faina
sare
Pentru decorat: 1 galbenus, colorant rosu si verde
1. Intr-un bol frecam untul cu coaja de lamaie si zaharul pudra till light and fluffy. Adaugati, pe rand, galbenusul, faina si sarea. Formati o coca, inveliti-o in folie transparenta si dati-o la frigider 30 minute.
2. Scoateti coca, intindeti-o cu un facalet, apoi taiati biscuitii cu o forma. Cu ajutorul unei forme bradut si a unui pai, marcati forme pe biscuitei, ca in poze.
3. Intr-un castron bateti galbenusul, impartiti-l in doua si amestecati cu colorant verde, respectiv rosu. Cu ajutorul unei pensule vopsiti formele de bradut si cerculetele, apoi dati la cuptor aprox. 10-12 minute.
Love and Xmas,
Andie