Biscuiti De Craciun
Sursa Biscuiti de Craciun
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am intors de la mama, cam repede, pentru ca maine dimineata vine instalatorul sa ne fixeze caloriferele, daca o fi posibil asa ceva :)), dupa ani si ani de frig si ceata. M-am imbuibat, ca de fiecare data, am bagat insa si biotics pentru echilibru. Nu am gatit nimic-nimicut, a facut colegul niste cartofi cum a vazut la Jamie, au meritat poza si descriere, asa ca o sa-i arat :).
Foarte pe scurt, despre ce-am biscuit/prajiturit de Craciun: cornulete cu alune si migdale, reteta de la Claudia Maria - mi-au placut cel mai mult. Nu am macinat foarte fin alunele&migdalele si am pus untul rece, cred ca trebuia moale. In orice caz, s-au fragezit si-s foarte misto cu bucati mai mari de alune/migdale/nuci sau ce alegeti sa puneti in ei. Am dat si forma rotunda aluatului, mai intai am modelat bilute, apoi le-am aplatizat cu dintii unei furculite. Fursecuri cu untura (cele cu mac deasupra), reteta de la Mihaela Pesa. Am avut untura cu o vaga aroma de carnati :), dar au fost bune fursecurile, fragede. Bumbi cu caramel, reteta de la Lia. M-am stresat putin cu caramelul ala, a iesit in final, mai greu a fost sa-i ornez. Am folosit o scobitoare pe care am tot inmuiat-o in caramel. Au aroma lamaioasa, sunt buni, dar nu neaparat preferatii mei. Turta dulce, reteta de la Zana Eficientei. Foarte faine, raman moi si dupa mai multe zile. Biscuiti graham (cei din mijloc), reteta de la Andi Tudor. Well, cu ei chiar m-am grabit, nu i-am decupat frumos, nu stiu daca au iesit cum trebuia. La gust sunt buni, usor crocanti si cu aroma de miere.
Cam astia sunt biscutii. Toti au plecat spre rude, dar am constatat ca ele, rudele, nu prea se dau in vant dupa uscaturi dulci, ci mai mult dupa aluaturi cu creme, mai mult sau mai putin fitoase, mai de casa sau mai de cofe. Ceea ce eu nu pricep. In orice caz, face mama o praji cu creme incredibila, pe care o sa-nvat s-o fac si eu, ca merita.