contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Zmeura Si Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

biscuiti

Miroase in aer a primavara! Sau cel putin asa simt eu. Zapada se topeste, soarele e mai bland iar cerul incepe sa fie mai albastru si mai curat…

cer albastru de martie

Albastru e culoarea lunii pe blogul minunat al lui Emily, aceasta fiind aleasa drept culoare predominanta pentru Tea Party-ul de primavara, la care m-am hotarat si eu sa particip. Profit de ocazie pentru a o felicita pe Emily pentru delicatul ei blog si minunata provocare pe care a lansat-o in blogosfera culinara romaneasca.

Vegan coconut raspberry cookies 

Biscuitii acestia sunt cred ca cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat pana acum. Aromati si deliciosi! Au fost rodul imaginatiei mele de moment, jongland practic cu ingredientele si cantitatile si asumandu-mi un risc minim caci ma gandeam ca rai nu au cum sa iasa. Si nu am gresit. Au iesit exceptionali! Pana si Anais s-a declarat incantata de rezultat ♥

muguri

ceai albastru

Biscuiti cu zmeura si cocos (pt aprox 25 buc)

  • 1 cana* faina integrala (eu am folosit faina de alac)
  • 1/2 cana faina de cocos (obtinuta prin rasnirea fulgilor de cocos sau gata preparata, de aici)
  • 5 lg faina de migdale sau orice alt tip de nuca/samanta preferati (eu am folosit faina de nuca chufa)
  • 1 lingura cu varf faina de susan (obtinuta prin macinarea susanului)
  • 2 linguri cu varf pudra de zmeura uscata (preparata ca aici sau cumparata de la Plafar)
  • 2 lg xylitol sau zahar brun
  • 60 g ulei de cocos topit
  • apa cat cuprinde

* 1 cana cu volumul de 250 ml

  1. Toate tipurile de faina se cern intr-un bol, se adauga xylitolul, pudra de zmeura si se amesteca bine.
  2. Se toarna uleiul topit si cate putina apa. Cred ca am pus cam 3/4 cana de apa insa nu sunt sigura deoarece nu am masurat. Am adaugat atat cat a inghitit aluatul si acesta a devenit asemanator plastilinei, deci usor de rupt bucati si fraged.
  3. Bulgarele de aluat se intinde intre doua foi de copt si se decupeaza foaia obtinuta in diverse forme de biscuiti.
  4. Biscuitii se coc in tava in cuptorul preincins la 180 grade, pentru 15 minute. Se lasa la racit pe un gratar si pe urma se depoziteaza in borcane inchise.

Vegan coconut raspberry cookies