Biscuiti Cu Zmeura Si Cocos
articol scris de inatodoran2 blog floridecires7.blogspot.com
Miroase in aer a primavara! Sau cel putin asa simt eu. Zapada se topeste, soarele e mai bland iar cerul incepe sa fie mai albastru si mai curat…
Albastru e culoarea lunii pe blogul minunat al lui Emily, aceasta fiind aleasa drept culoare predominanta pentru Tea Party-ul de primavara, la care m-am hotarat si eu sa particip. Profit de ocazie pentru a o felicita pe Emily pentru delicatul ei blog si minunata provocare pe care a lansat-o in blogosfera culinara romaneasca.
Biscuitii acestia sunt cred ca cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat pana acum. Aromati si deliciosi! Au fost rodul imaginatiei mele de moment, jongland practic cu ingredientele si cantitatile si asumandu-mi un risc minim caci ma gandeam ca rai nu au cum sa iasa. Si nu am gresit. Au iesit exceptionali! Pana si Anais s-a declarat incantata de rezultat ♥
Biscuiti cu zmeura si cocos (pt aprox 25 buc)
- 1 cana* faina integrala (eu am folosit faina de alac)
- 1/2 cana faina de cocos (obtinuta prin rasnirea fulgilor de cocos sau gata preparata, de aici)
- 5 lg faina de migdale sau orice alt tip de nuca/samanta preferati (eu am folosit faina de nuca chufa)
- 1 lingura cu varf faina de susan (obtinuta prin macinarea susanului)
- 2 lg xylitol sau zahar brun
- 60 g ulei de cocos topit
- apa cat cuprinde
* 1 cana cu volumul de 250 ml
- Toate tipurile de faina se cern intr-un bol, se adauga xylitolul, pudra de zmeura si se amesteca bine.
- Se toarna uleiul topit si cate putina apa. Cred ca am pus cam 3/4 cana de apa insa nu sunt sigura deoarece nu am masurat. Am adaugat atat cat a inghitit aluatul si acesta a devenit asemanator plastilinei, deci usor de rupt bucati si fraged.
- Bulgarele de aluat se intinde intre doua foi de copt si se decupeaza foaia obtinuta in diverse forme de biscuiti.
- Biscuitii se coc in tava in cuptorul preincins la 180 grade, pentru 15 minute. Se lasa la racit pe un gratar si pe urma se depoziteaza in borcane inchise.