Biscuiti Cu Unt, Spritati
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va mai amintiti cati biscuiti faceam pe vremuri, cand nu erau la pravalie atitea dulciuri cate sunt acum ?
Intotdeauna aveam in camara , pe primul raft, un lighean plin cu biscuiti. Cand nu era la vedere copilul, intrebam : unde esti? Raspunsul : in camaraaaa!!!!
In amintirea acestor vremuri dar si pentru ca au venit copiii acasa, am facut biscuiti spritati si i-am pus in camara !
Simpli si buni : 200 g unt, tinut in bucatarie, se amesteca cu 200 g zahar , 1 ou, 500 g faina alba , un virf de cutit de sare si o lingurita cu praf de copt. Se lucreaza doar cu furculita, ca sa nu se inmoaie untul de la caldura mainii si aluatul arata ca niste frecatei bine infainati. Se da la rece pentru o jumatate de ora.
La masina de tocat manuala se monteaza dispozitivul prin care se fac biscuitii si se pune aluatul, cate putin si se apasa usor. Biscuitii vor iesi foarte frumosi , cu tepi, se pot face bastonase si coronite .
Se coc la foc mijlociu 25 de minute, nu se deschide usa cuptorului timp de 15 minute .
Au iesit foarte buni si s-a umplut casa de mirosul biscuitilor cu unt .