Biscuiti Cu Unt Si Zmeura
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am doi baietei: Bogdan si Radu. Amandoi sunt disperati dupa biscuiti si fursecuri, asa ca saptamanal pregatim impreuna biscuiti, fursecuri sau saleuri. Saptamana aceasta am incercat sa modific putin o reteta postata in urma cu aproape un an. Rezultatul mi-a intrecut asteptarile. Biscuitii obtinuti au fost fragezi, aromati iar gustul aducea cu cel al biscuitilor de casa pregatiti in copilarie de mama.
Pentru o tava de biscuiti avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
400 gr. faina
150 gr. zahar ( 5 linguri cu varf de zahar adica)
200 gr. unt
2 galbenusuri
1 fiola aroma BUTTER-VANILLA Dr. OETKER
3 linguri pudra de zmeura uscata
2 linguri colorant rosu
2 linguri smantana(daca folositi colorant pudra)
Intr-un castron, puneti toata faina, zaharul, aroma de vanilie, untul moale, galbenusurile si framantati un aluat .Daca aluatul nu se leaga se mai adaugati 1 lingura de lapte caldut.
Aluatul obtinut il impartiti in doua... o jumatate o lasati asa cum e , iar cealalta jumatate o
amestecati cu colorantul si cele 3 linguri de zmeura uscata facuta pudra. Daca folositi colorant pudra adaugati si 2 linguri de smanantana .Compozitia cu zmeura este posibil sa devina lipicioasa, asa ca va dati mainile bine prin faina si chiar puteti adauga putin si in aluat cat sa capete consistenta aluatului fara zmeura.
Cele 2 compozitii le puneti in folie de aluminiu si le dati la frigider pentru 30 de minute.
Pe cate o hartie de copt intindeti cele 2 foi( una simpla si una cu zmeura) cu o grosime de 0,5cm si apoi le suprapuneti si le mai treceti o data cu sucitorul peste ele, pentru a fi frumos nivelate. Le rulati, le infasurati iar in folie de aluminiu si le dati la congelator pentru 20-25 de minute.
Dupa ce s-a intarit aluatul, scoateti "ruladele" si le taiati in bucati de 1-1,5 cm grosime. Le asezati in tava pe hartie de copt, si le bagati la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca dedesubt.
Biscuitii nostri au disparut imediat ce s-au racit, iar copiii au comandat inca o serie:)
Sa aveti pofta!