Biscuiti Cu Tarate Si Portocale
articol scris de sabina-madalina.blog blog sabina-madalina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata-ne si la ultima reteta pe anul acesta ...si cum puteam sa incheiem anul mai bine decat cu ceva dulce si bun ....si anume ...biscuiti cu portocale, reteta de inspiratie "Prajiturele" (carte primita in dar de la reteteculinare.ro ...multumesc Adi !!!).
Biscuiteii cu pricina se aseamana foarte mult cu cei digestivi ...sunt deliciosi si au un deosebit parfum de sarbatoare datorita aromei de portocale.
Biscuiteii cu pricina se aseamana foarte mult cu cei digestivi ...sunt deliciosi si au un deosebit parfum de sarbatoare datorita aromei de portocale.
Ingrediente:
- 1 1/2 cana faina alba
- 2 cani tarate
- 1/2 plic praf de copt
- 1 cana unt/ulei
- 1 ou
- 3/4 cana zahar brun
- 2 lingurite coaja de portocala
- 5 linguri suc de portocale
- un praf de sare
Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pana devine o pasta lucioasa si zaharul s-a topit. Adaugam oul, coaja si zeama de portocala si continuam mixarea.
Amestecam faina impreuna cu taratele si praful de copt, apoi adaugam aceste ingrediente uscate in crema de unt. Omogenizam pana obtinem un aluat consistent, pe care il modelam in forma de rulou, pe care il infasuram in folie alimentara si il introducem la congelator pentru 30 de minute.
Preincalzim cuptorul la 220 grade Celsius.
Scoatem aluatul din congelator, taiem rondele si le punem direct in tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor, dupa primele 10 minute avem grija sa intoarce biscutii. Cand sunt rumeni pe ambele parti ...ii scoatem din cuptor. Din ingredientele de fata vor iesi doua tavi de biscuitei.
Lasam biscutii sa se racoreasca si apoi ii putem savura. Se aseamana foarte mult cu biscuitii digestivi.
Pofta buna !!!
Pofta buna !!!