contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Suc De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Zilele astea, unii de prin casa, au fost loviti de gripa-amigdalita-otita ce ne bantuie in primavara, astfel ca am stat mai mult prin casa. Printre vizite la medic, siropuri, ceaiuri si multe servetele ne-am pus si pe lecturat una alta. Si pentru ca tot primisem niste carti de la Sian Books, intre care se afla si cartea Laurei, Aperitive. 24 de retete delicioase, mi-am gasit putin timp pentru a sta cu ochii in ea :) . Am tot rasfoit-o si rasfoit-o si m-am bucurat de pozele tare frumoase ce insotesc fiecare reteta pas cu pas, si m-am oprit sa incerc niste saratele cu gust de pizza, pe care eu le-am denumit simplu Biscuiti cu suc de rosii, pentru ca fata de reteta Laurei, am mai inlocuit un ingredient cu altul, asa incat… Insa indiferet ce si cum, sunt niste biscuiti aperitiv deliciosi si perfect pentru o cana de ceai cu miere si mult ghimbir.

Biscuiti cu suc de rosii

Ingrediente pentru reteta de Biscuiti cu suc de rosii

  • 200 gr faina
  • 50 gr branza de vaci, degresata
  • 50 gr emmentaler
  • 50 gr unt
  • 80 ml suc de rosii
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • cateva linguri de lapte rece
  • ulei de masline
  • busuioc uscat
  • negrilica
  • seminte de in

Biscuiti cu suc de rosii

Mod de preparare pentru reteta de Biscuiti cu suc de rosii

Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt si un strop de sare. Adauga branza de vaci si branza emmentaler rasa pe razatoarea mica. Adauga untul rece, taiat in bucati mici, si incepe sa amesteci cu degetele pana incepe untul sa se sfarame usurel. Adauga sucul de rosii si framanta in continuare. Pe masura ce aluatul incepe sa se lege, poti sa mai adaugi cateva linguri de lapte rece. Amesteca si framanta pana obtii un aluat omogen, ferm.

Pe masa infainata, intinde foaie de 5-6 mm si taie forme patrate sau ce fel de forma doresti. Unge formele de biscuiti cu suc de rosii, cu ulei de masline si presara deasupra busuioc uscat, seminte de in sau negrilica.

Pune in tava de copt, pe foaia de copt, rand pe rand cate unul din acesti biscuiti cu suc de rosii si coace la foc moderat 15 minute, maxim.

Deliciosi nu-i asa?

Biscuiti cu suc de rosii

Biscuiti cu suc de rosii

Acest articol Biscuiti cu suc de rosii apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.