Biscuiti Cu Pudra De Roscove
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cate ori am timp la dispozitie ma apuc de"biscuitit" fiindca cererea depaseste oferta. :)) Va
povesteam si in alte postari ca ne plac biscuitii. Acestia i-am facut cu pudra de roscove, nu multa ci suficent cat sa nu acopere scortisoara. :) Au fost atat de apreciati incat copiii mei au zis sa facem si pentru Mos Craciun, doar ca atunci vom adauga lapte in loc de apa.
Ingrediente:
- 500 g faina de grau
- 20 g pudra de roscove
- 2 lgt scortisoara macinata
- 2 lgt rase bicarbonat de sodiu
- 100 g zahar
- 150 ml apa
- 1 lg otet
- 100 g miere (eu am folosit de tei)
- 70 g ulei de palmier (topit)
Cum procedam:
1. Intr-un vas amestecam 400 g faina cu pudra de roscove, scortisoara macinata si bicarbonatul de sodiu.
2. In alt vas amestecam apa cu zaharul si cu otetul, si turnam solutia in ingredientele uscate de la pasul anterior, totodata adaugam si mierea si amestecam cu o lingura pana cand le inglobam.
3. Adaugam apoi uleiul de palmier si framantam, sdaugam apoi faina ramasa si framantam pana cand obtinem un aluat omogen.
4. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute, apoi il impartim in doua bucati. Intindem fiecare bucata de aluat, decupam cu o forma pentru biscuiti, si transferam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Introducem tava in cuptor (incalzit in prealabil) pentru 15 minute la 200 grade Celsius.