Biscuiti Cu/pentru Bere
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Rapizi, sarati, crocanti . Nu va scriu mai mult ca diseara am musafiri si mai am de gatit ceva :)
Ingrediente:
- 250g faina
- 1 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita miere (eu am pus zahar)
- 120 ml bere
- 20 ml ulei
- 1 galbenus de ou pentru uns
- susan, sare grunjoasa, mac
Intr-un castron se amesteca berea cu sarea si cu mierea. Adaugam treptat faina amestecata cu praf de copt si framantam. Adaugam si uleiul. Framantam 5 minute pana aluatul se desprinde de pe vas. Formam o minge si lasam sa stea la cald 20 min.
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intindem o foaie subtire si taiem biscuitii cu cutitul sau daca aveti cu forme de taiat. Punem biscuitii in tava si ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu 1 lingurita de apa.Presaram deasupra susan , sare sau mac.
Coacem 15 minute pana se rumenesc frumos. Nu i-am numarat cati au iesit , a fost o tava mare ( cea de la aragaz).
Merg foarte bine la bere.
Reteta am preluat-o de pe net, din pacate nu mi-am notat adresa blogului.