Biscuiti Cu Ovaz
Sursa Biscuiti cu ovaz
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Alaturi de o cana cu lapte sau o ceasca de cafea, acesti biscuiti aromati sunt tocmai buni pentru un mic dejun de week-end.
- 225 g unt, la temperatura camerei
- 200 g zahar brun
- 140 g zahar tos
- 2 oua mari (sau 3 mai mici)
- 1/2 fiola esenta vanilie
- 2-3 lingurite scortisoara
- 200 g fulgi de ovaz
- 200 g faina 00
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- un praf de sare
- o mana de merisoare (sau alte fructe uscate/alune)
Cerne faina. Da prin robot fulgii de ovaz, pana ce devin o faina mai mare (poti lasa si bucati mai mari, caci devin crocante). Amesteca fainurile si celelalte ingrediente in crema. Da 1 ora la frigider.
Incalzeste cuptorul la 190 C. Pune, pe tava acoperita cu hartie pergament, bile de coca la distanta una de alta. Asta pentru ca biscuitii se cam lasa in timp ce-i coci.
Coace 15 minute, sau pana ce se intaresc la suprafata. Daca ii vrei mai moi, coace-i 12 minute.