contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Nuca De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

A inceput scoala, au inceput si gandurile: “ce gustare sa ii mai pun in ghiozdan” ? Ceva dulce, rapid de facut (caci avem de alergat la alte activitati dupa orele de scoala), dar mai ales gustos… prin eliminare am ajuns la acesti biscuiti deliciosi (din care mai rontai si eu cat il astept pe el).

INGREDIENTE:
(pentru 20 buc)

50 g unt
1 ou
2 linguri mari miere
1 lingura zahar pudra
coaja rasa de la 1 lamaie
120 -150 g faina
30 g nuca cocos
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
60 g nuca cocos pentru topping
30 g zahar pudra pentru topping dupa coacere

PREPARARE:

Intr-un vas mixam untul cu mierea de albine, zaharul pudra, 1 ou si coaja de lamaie. In alt vas amestecam toate ingredientele solide (faina – punem pentru inceput 120 g, doar daca este foarte moale compozitia finala adaugam inca 30g): faina, praf de copt, nuca cocos, sare. Acestea le incorporam in compozitia cu ou si unt.

Amestecam bine aluatul, apoi il dam la rece pentru 30-40 de minute. Dupa acest interval scoatem de la rece aluatul si incepem sa modelam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos.

Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt. Ii coacem in cuptorul preancalzit la 160°C timp de 20 minute.
Cand sunt gata ii scoatem pe un gratar si ii lasam sa se raceasca. Presaram zaharul pudra cat sunt calzi.

Usor de preparat, rapid de mancat!

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro