contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Malai Si Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cornmeal lemon cookies

Desi nu contin urma de ou, unt sau agent de crestere, acesti biscuiti sunt foarte aromati si crocanti. Se fac extrem de repede (sub 30 minute) si se pastreaza excelent timp de mai multe zile. Reteta am gasit-o pe un site italian, datorita Laurei Adamache, careia ii multumesc mult!

A trebuit sa fac unele modificari deoarece coca mi-a iesit foarte moale. Se poate ca in reteta sa fie vorba de faina fina de malai si nu de cea normala, grisata, de la noi? Poate cei care stiu italiana ma pot dumiri. Cert e ca a trebuit sa adaug mult mai multa faina si ulei, pentru a iesi biscuiti care sa se tina in forma data.

Biscuiti cu lamaie si malai – pt 1 tava potrivita

- 1/2 cana faina de malai (asa cerea reteta, eu am pus vreo 2 cani bune)

- sucul si coaja de la o lamaie bio

- 1 l-ta zahar vanilat de Bourbon (eu am folosit marca Alnatura de la “dm”)

- 4 lg stafide inmuiate in apa in prealabil

- 4-5 lg ulei de porumb (eu am folosit ulei de floarea soarelui si am pus vreo 10 –11 lg)

- 4-5 lg malt de porumb (eu am pus miere)

- un praf de sare

  1. Intr-un vas combinati faina, vanilia, sarea, coaja de lamaie si stafidele.
  2. Adaugati zeama de lamaie, uleiul si mierea. Amestecati bine. Daca va rezulta o compozitie prea moale mai adaugati faina si ulei, putin cate putin, cat sa puteti forma bulgarasi in palma. Acestia oricum nu vor fi foarte inchegati si vor avea tendinta usoara de a se zdrobi daca nu ii manevrati cu atentie insa e in ordine sa fie putin mai moi. Aplatizati fiecare bulgaras in palma, pt a rezulta biscuiti potriviti ca grosime.
  3. Puneti hartie de copt intr-o tava, presarati faina de malai si asezati biscuitii.
  4. Dati la copt in cuptorul preincalzit la 220 grade pt 10-15 minute. E bine sa verificati si mai repede caci se fac rapid si au tendinta de a se arde. La mine au fost gata in 9 minute.
  5. Se scot din tava (atentie, sunt moi!) si se lasa pe un gratar la racit. Dupa racire se vor intari si vor deveni crocanti. Se pastreaza in cutii inchise, la loc uscat si racoros. Se pot servi simpli sau cu lapte, gem etc.

P.S. In numarul de septembrie al revistei Ce Se Intampla Doctore veti gasi un articol despre hrana cruda. Tot acolo veti putea citi si cateva retete de pe blog. Multumesc Madalina Dragoi!

P.P.S. Am sa iau o scurta (sper eu) pauza de blog. Nu, nici vorba de concediu. Doar viata de zi cu zi, cu a ei alergatura.

Sa ne revedem cu bine!


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com