Biscuiti Cu Frisca
Sursa Biscuiti cu frisca
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A venit toamna... Vacanta s-a terminat cam de multisor, dar daca in primavara ma plingeam ca a dat grindina si mi-a distrus gradina, acum ma pot lauda ca am facut multe borcanele cu gemuri/dulceturi de smochine si piersici... si inca nu am terminat. Acum mi-au ramas de pus morcovii (destul de multisori), patrunjelul in pungute la congelator. Asa ca de miine, in afara de faptul ca Isabella incepe scoala, voi invirti din nou in oala cu gem de piersici... Dar sa revin... sau sa-mi revin..., astazi va propun o reteta delicioasa de biscuiti.
Ingrediente:- 250 g faina
- 50 g amidon alimentar
- 80 g zahar
- 80 g unt
- 100 ml frisca lichida
- un ou
- 8 g praf de copt
- un pliculet zahar vanilat
Cernem faina impreuna cu praful de copt, amidonul si zaharul vanilat. Facem o gaura in mijlocul ingredientelor si adaugam oul, zaharul, frisca si untul topit dar rece, apoi framintam bine, pina vom obtine un aluat omogen. Invelim aluatul in folie transparenta si-l punem in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Pe masa de lucru, presaram faina, intindem aluatul cu sucitorul, daca vedem ca se lipseste presaram din cind in cind faina. am decupat biscuitii cu forma de floricica, iar cu o alta forma mai micuta (asta e de la o forma din plastic cu care scot sucul din lamii) am facut inimioara din mijloc, apasind dar nu atit de tare incit sa decupez aluatul... am pus apoi cite o bucatica de ciocolata, iar in tava tapetata cu hirtie de copt, am pus biscuitii, apoi i-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 15 minute, depinde cit de subtiri sint biscuitii, adica stati cu ochiul pe ei.
Lasam sa se raceasca, presaram un pic de zahar praf si-i servim la cafeluta sau laptele de dimineata.
Pofta mare sa aveti !