Biscuiti Cu Dulce De Leche (dulce De Leche Cookies)

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
In urma cu o saptamana am cumparat o tona de lapte condensat. Era la promotie pe net (12 cutii la pret de 5 + transportul) si ma bucur mult ca l-am luat. Prin urmare am facut dulce de leche. Metoda aia in care acoperi cutiile cu apa multa si le fierbi la foc mic de tot 3-4 ore. Si acum am juma' de tona de dulce de leche. Pentru inceput am umplut niste biscuiti cu el. Iata cum
Ingrediente:
- 200 g unt,moale, taiat bucati
- 150 g zahar brun
- 2 galbenusuri
- 2 linguri esenta de vanilie homemade
- 250 g - 300 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare (sa n-o uitati, pentru ca e f importanta)
- 150 g dulce de leche
Amesteca untul si zaharul cu un mixer, pana ce se formeaza o crema. Adauga galbenusurile si amesteca bine. Pune si esenta de vanilie, apoi praful de copt, sarea si faina. Amesteca dupa fiecare. Pune coca la frigider pentru 1-2 ore.
In timpul acesta pune hartie de copt in doua tavi mari si incalzeste aragazul la 180 C.
Scoate coca din frigider si umezeste-ti mainile cu apa. Cu o lingura ia o bila de coca si aplatizeaz-o in palma (sau pe masa). Pune putin dulce de leche in mijloc, apoi strange coca in jurul ei si formeaza o bila din nou. Pune-o in tava si cu degetele aplatizeaz-o din nou cat poti de mult.Ai grija sa n-o apesi prea tare, sa nu iasa crema afara. In acelasi mod formeaza toti biscuitii.
Coace-i la 180 C pentru 10- 15 minute. Raceste-i pe un gratar metalic. Si serveste-l pe Mos Craciun cu ei.
Am facut aceasta reteta cu gandul la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie". Va invit si pe voi sa luati parte la ea.