Biscuiti Cu Crema De Grapefruit
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente biscuiti:
- 270g faina
- o lingurita de praf de copt
- 100g zahar - eu va recomand pudra pentru ca se incorporeaza mai bine, desi reteta zice granulat, iar eu am folosit tot granulat :(
- o lingura de coaja rasa de gref
- 110g unt
- 2 galbenusuri
- 5 linguri de suc de gref
- 110g unt moale (de buna calitate)
- 240g zahar pudra
- 2 lingurite de coaja rasa de gref
- 3 linguri de suc de gref
- 3-4 linguri de suc de rodie (optional, pentru culoare)
Incepem cu biscuitii: zaharul se freaca bine cu coaja de gref pana se umezeste. Untul moale se mixeaza bine pana cand se aereaza (cam 3-4 min) la viteza maxima. Cred ca am mai spus-o si o s-o mai spun cu fiecare postare, pentru biscuiti si creme eu folosesc NUMAI unt de cea mai buna calitate si anume President (nu imi place sa ii fac reclama dar nu m-a dezamagit niciodata). Se adauga zaharul in untul batut spuma, apoi se mai mixeaza 3-4 minute. Se adauga cele doua galbenusuri mixand dupa fiecare in parte.
Se adauga alternativ faina (in care ati pus si praful de copt) si sucul de gref (incepand si sfarsind cu faina). Aluatul astfel format se da la rece timp de 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute se intinde aluatul pe o masa pudrata cu faina. Nu il intindeti prea subtire pentru ca se va coace prea repede. Se taie biscuitii cu o forma (inimioara, cerc, patrat, orice aveti la indemana) se pun biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru inca 15 min.
Se coc biscuitii la 170 grade C cam 12 min (daca nu sunteti siguri de cuptorul vostru, asa ca mine, puteti sa ii verificati din timp, nu trebuie sa fie copti la mijloc, ci trebuie doar sa fie fermi pe margine).
Cat timp se coc biscuitii si se racesc, puteti face crema: untul se mixeaza pana incepe sa capete volum, se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza la viteza mare cam 3-4 min. Se adauga sucul de gref si coaja rasa de gref, se mixeaza pana se incorporeaza sucul de gref si se adauga si sucul de rodie amestecand pana cand crema capata o culoare roz intens.
Divaghez putin: Eu nu agreez colorantii alimentari, nu imi plac briosele cu tot felul de creme colorate cu prafuri, geluri si alte minuni, de aceea va recomand sa folositi pe cat posibil numai ingrediente naturale in special in deserturi. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt ipocrita si nu judec pe nimeni, devorez cu placere prajiturile de cofetarie, dar in bucataria mea, fac toate eforturile sa nu folosesc creme si glazuri la plic, premixuri din care ies prajituri bibelou si in mod special, nu folosesc coloranti alimentari chimici. Am incheiat pledoaria!
Puneti crema intr-un pos sau pur si simplu intr-o punga de plastic pe care o gauriti la un colt. Se pune crema de marimea unei nuci pe un biscuite (bineinteles pe partea coapta) si se acopera cu alt biscuite de aproximativ aceeasi marime.
Sper sa incercati reteta si sa imi spuneti, dar mai ales, sa-mi aratati cum a iesit. Pana la urmatoarea postare va doresc - S'aveti pofta!