contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Ciocolata, Fistic Si Alune (chocolate Cookies With Pistachio And Hazelnuts)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Voi ce mai mancati la micul dejun? Acum ca sunt in vacanta si ma trezesc putin mai mult spre pranz, pentru mine micul dejun e cat se poate de frugal. Prefer sa fac ceva dulce (asa il pacalesc si pe fimiu sa nu-si mai puna cereale din alea pline de E-uri si zahar in lapte) si sa-l mananc alaturi de cafeaua neindulcita. Saptamana aceasta a fost randul unor biscuiti cu multa ciocolata amaruie si doua tipuri de alune. Eu am lasat ceva mai mult biscuitii in cuptor, asa ca au iesit putin mai tari, numai buni de inmuiat in cafea :) Dar, daca ii lasati doar 10 minute in cuptor, o sa aveti niste biscuiti moi si pufosi. Fiecare cu preferatul lui ;)

Ingrediente:
  • 300 g ciocolata amaruie, taiata grosier
  • 120 g faina
  • 45 g cacao
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g alune de padure taiate grosier
  • 50 g fistic, taiat grosier
Cum se face:
  • Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in tava de aragaz.
  • Amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Cerne-le de 2 ori.
  • Topeste untul la baia de aburi, apoi pune ciocolata inauntru si las-o cateva minute sa se topeasca. Amesteca bine cu telul sub forma de para, pana ce se omogenizeza bine. Lasa la racit.
  • Amesteca bine ouale, zaharul si sarea. Amesteca inauntru ciocolata racita la temperatura degetului. Amesteca faina inauntru, apoi alunele si fisticul. 
  • Cu ajutorul unei lingurite pune gramajoare de coca pe tava si preseaza-le cu degetele, dandu-le o forma circulara. 
  • Coace biscuitii 15 minute ca sa fie crocanti sau 10 minute ca sa fie mai moi.
  • Scoate biscuitii pe un gratar si lasa-i sa se raceasca.