Biscuiti Cu Ciocolata, Fistic Si Alune (chocolate Cookies With Pistachio And Hazelnuts)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Voi ce mai mancati la micul dejun? Acum ca sunt in vacanta si ma trezesc putin mai
Ingrediente:
- 300 g ciocolata amaruie, taiata grosier
- 120 g faina
- 45 g cacao
- 50 g zahar
- 1 praf de sare
- 100 g unt
- 2 oua, la temperatura camerei
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g alune de padure taiate grosier
- 50 g fistic, taiat grosier
- Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in tava de aragaz.
- Amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Cerne-le de 2 ori.
- Topeste untul la baia de aburi, apoi pune ciocolata inauntru si las-o cateva minute sa se topeasca. Amesteca bine cu telul sub forma de para, pana ce se omogenizeza bine. Lasa la racit.
- Amesteca bine ouale, zaharul si sarea. Amesteca inauntru ciocolata racita la temperatura degetului. Amesteca faina inauntru, apoi alunele si fisticul.
- Cu ajutorul unei lingurite pune gramajoare de coca pe tava si preseaza-le cu degetele, dandu-le o forma circulara.
- Coace biscuitii 15 minute ca sa fie crocanti sau 10 minute ca sa fie mai moi.
- Scoate biscuitii pe un gratar si lasa-i sa se raceasca.