contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Cimbru Si Piper

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

It’s that time of the year again. Aprindem cuptorul fara remuscari, ca e vremea painii, a ceaiurilor indulcite cu miere si a serilor cu prieteni, rasete si muzica buna. Mie mi-au placut biscuitii astia pentru ca mi s-au parut si relativ sanatosi, fiind facuti cu faina integrala, fulgi de ovaz si unt (in loc de untura cum cerea reteta originala, pe care am pescuit-o dintr-una din cartile HH). Mi-au iesit aromati si mirosind a iarna, genul de biscuite din care daca musti odata, uiti sa te mai opresti.

Ingrediente

175 g faina integrala

50 g fulgi de ovaz

2 lingurite bicarbonat de sodiu

1 praf de sare si 1 praf de piper negru macinat

2 linguri de frunze de cimbru proaspat sau uscat

1 lingura de zahar

1 lingura de seminte de susan

75 g unt

5-6 linguri de lapte

2 linguri de mustar

1. Intr-un blender/chopper/procesor mixam fulgii de ovaz pana se transforma intr-o faina fina.

2. Amestecam ingredientele solide (faina integrala, faina de ovaz, sarea, bicarbonatul, piperul, cimbrul, zaharul, susanul), apoi adaugam untul si mestecam pana obtinem o coca faramicioasa (ca la pate brisee).

3. Intr-o cana, amestecam laptele si mustarul pana obtinem o pasta pe care o turnam peste ingredientele solide.

4. Formam o coca pe care o intindem subtire cu un facalet; taiem coca cu o forma rotunda de biscuiti (6 cm) si ii asezam intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Resturile de coca le framantam din nou si intindem, taind alti biscuiti pana se epuizeaza coca.

5. Intepam biscuitii cu o furculita (eu am uitat) si dam la cuptorul preincalzit la gas 5 timp de aproximativ 10 minute.

Savoare speciala. Nu-i asa ca va ploua in gura?

Love and tea,

Andie