Biscuiti Cu Cimbru Si Piper
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
It’s that time of the year again. Aprindem cuptorul fara remuscari, ca e vremea painii, a ceaiurilor indulcite cu miere si a serilor cu prieteni, rasete si muzica buna. Mie mi-au placut biscuitii astia pentru ca mi s-au parut si relativ sanatosi, fiind facuti cu faina integrala, fulgi de ovaz si unt (in loc de untura cum cerea reteta originala, pe care am pescuit-o dintr-una din cartile HH). Mi-au iesit aromati si mirosind a iarna, genul de biscuite din care daca musti odata, uiti sa te mai opresti.
Ingrediente
175 g faina integrala
50 g fulgi de ovaz
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 praf de sare si 1 praf de piper negru macinat
2 linguri de frunze de cimbru proaspat sau uscat
1 lingura de zahar
1 lingura de seminte de susan
75 g unt
5-6 linguri de lapte
2 linguri de mustar
1. Intr-un blender/chopper/procesor mixam fulgii de ovaz pana se transforma intr-o faina fina.
2. Amestecam ingredientele solide (faina integrala, faina de ovaz, sarea, bicarbonatul, piperul, cimbrul, zaharul, susanul), apoi adaugam untul si mestecam pana obtinem o coca faramicioasa (ca la pate brisee).
3. Intr-o cana, amestecam laptele si mustarul pana obtinem o pasta pe care o turnam peste ingredientele solide.
4. Formam o coca pe care o intindem subtire cu un facalet; taiem coca cu o forma rotunda de biscuiti (6 cm) si ii asezam intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Resturile de coca le framantam din nou si intindem, taind alti biscuiti pana se epuizeaza coca.
5. Intepam biscuitii cu o furculita (eu am uitat) si dam la cuptorul preincalzit la gas 5 timp de aproximativ 10 minute.
Savoare speciala. Nu-i asa ca va ploua in gura?
Love and tea,
Andie