contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Cedar Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acesti biscuiti inalti sunt minunati, pufosi, numai buni ca saleuri alaturi de un meniu de aperitive.

Ingrediente
- 115 g unt rece taiat cubulete
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 180 ml lapte batut+3 linguri pentru uns biscuitii
- 100 g cedar, dat pe razatoarea mare
Mod de prepare
1. Amestecati untul cu ingredientele uscate, pana obtineti un aluat de consistenta pesmetului. Adaugati apoi branza si laptele batut, amestecand cu ajutorul unui mixer pana abtineti un aluat omogen. Rasturnati-l pe o suprafata infarinata si framantati-l timp de 5 minute.
2. Preincalziti cuptorul la 220 C si tapetati o tava mare cu hartie de copt. Intindeti aluatul intr-un cerc de 22 cm si taiati forme rotunde de biscuiti de 5 cm(vor iesi destul de grosuti). Asezati-i in tava avand grija sa lasati distanta intre ei. Aluatul ramas remodelati-l la aceeasi grosime si decupati din nou biscuiti din el, pana il epuizati tot.
3. Ungeti cu lapte batut biscuitii, cu ajutorul unei pensule, si dati-i la cuptorul incins pentru 12-14 minute sau pana devin usor aurii. Aveti grija sa nu-i asezati prea aproape de partea de sus a cuptorului pentru a nu se arde. Lasati-i sa se raceasca putin in tava apoi luati-i cu o paleta si asezati-i pe un grilaj pentru a se raci complet.
sursa

comentarii