Biscuiti Cu Cafea
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Aceasta reteta de biscuiti simpli si eleganti ii apartine celebrei Emily Luchetti si cu siguranta se incadreaza in stilul ei celebru de a prepara dulciurile.
Adevarul este ca si pe mine m-au uimit biscuitii acestia prin simplitatea lor si ma intrebam in timp ce ii pregateam ce poate fi atat de deosebit la acesti biscuiti saracaciosi. Misterul mi-a fost dezvaluit de indata ce i-am scos din cuptor, iar mai tarziu, alaturi de un bol de inghetata de vanilie am inteles ce ii face atat de deosebiti.
Ingrediente
200 grame unt rece
100 grame zahar
aproximativ 350 grame de faina
un praf de sare
50 de grame de cafea proaspat macinata
Amestecati zaharul cu untul pana obtineti o pasta compacta.
Adaugati treptat faina, sarea si cafeaua.
Intindeti aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina si rulati-l. Taiati feliute de aluat si asezati-le o tava. Puneti tava cu biscuitii la rece pentru o ora.
Puneti biscuitii in cuptorul incins in prealabil si coaceti pentru 45 de minute.