Biscuiti Cu Branza Cheddar
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta originala necesita praf de usturoi si praf de ceapa, ceea ce eu nu am avut la momentul respectiv asa ca am pus usturoi si ceapa (in cantitati mici), ambele trebuiau rase fin asa ca le-am dat prin razatoarea mica. Gustul a fost discret, asa ca daca ati dori arome ceva mai intense puteti mari cantitatile.
Biscuitii rezultati arata asa:
Ingrediente:
- 180g faina
- 90-100g unt
- 200g branza cheddar
- 50g cascaval
- 2 galbenusuri
- o jumatate de lingurita de sare
- un catel de usturoi mare (ras fin)
- o bucata de ceapa cat o nuca (rasa fin)
Se combina faina, sarea, mixul de branza, mixul de unt si cele 2 galbenusuri.
Se framanta putin pana se obtine un aluat legat.
Se intinde aluatul cu sucitorul intr-un strat gros de 1 cm intre doua foi de hartie de copt.
Se decupeaza biscuiti in forma preferata (eu am fost fidela retetei originale si am facut stelute).
Biscuitii se dau la congelator timp de 15 minute si intre timp se incinge cuptorul la 160 grade. Se pun biscuitii congelati pe o tava de aragaz dotata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor pentru circa 20 de minute (incercati sa faceti biscuitii de aceeasi grosime pentru a se coace uniform). Dupa 20 de minute se scot din tava pentru a se raci pe un suport metalic.
Sper sa va placa mica mea descoperire si ... S'aveti pofta!