Biscuiti Cu Aroma De Portocala
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am momente cand sunt disperata sa rontai ceva delicios .
Acesti biscuiti facuti in casa, cu aroma intensa de portocala sunt oricand bineveniti.
Rezista mult timp dupa ce sunt facuti, dar au tendinta sa se inmoie . Pentru ca sunt extrem de gustosi, ii iert si ma bucur de savoarea lor si cand sunt crocanti si dupa ce se mai inmoaie.
Se prepara simplu si nici nu trebuie sa ai mari cunostinte de patiser/cofetar :) ca sa le vi de hac.
INGREDIENTE:
- faina tip 000 - 500-700g
-zahar fin - 250-300g
- unt - 200g
-lapte ( caldut ) - 100 ml
-smantana fermentata 20% grasime - 4 linguri cu varf
- oua- 3 intregi + 2 galbenusuri
- coaja rasa de la doua portocale
- 50 ml suc de portocala
- o piscatura de sare
- praf de copt - 1 plic
MOD DE PREPARARE :
Se freaca ouale cu zaharul pana se deschid la culoare.
Se adauga laptele, smantana sucul de portocale, coaja de portocale si sarea.
Se amesteca bine.
Intr-un alt caston , se pune faina( pentru inceput 500g, apoi se mai adauga daca aluatul o cere ) si praful de copt impreuna cu untul . Se omogenizeaza cu mainile pana cand faina absoarbe grasimea si se transforma intr-un " fel de nisip "
Peste amestecul solid, se toarna amestecul lichid. Se framanta un aluat.
E gata atunci cand se dezlipeste de pe maini.
Se lasa se se odihneasca cca 30 de minute.
Aluatul se intinde cu sucitorul . Grosimea aluatului trebuie sa fie undeva la jumatate de cm.
Cu o forma speciala( decupator) se taie biscuitii.
Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
Se ung cu jeleu de caise sau chiar cu ou batut.(pentru luciu )
Daca aveti si doriti puteti sa presarati bombonele colorate, sau zahar ....sau chiar samburi peste biscuiti.
Se coc la 180* ...cca 10-12 minute sau pana se rumenesc usor pe margini.
Excelenti alturi de cafea . :)
Astept sa-mi spuneti printr-un comentariu daca v-au placut :).
Fiti binecuvantati !