contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Crocanti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cum am mai spus, vremea rece, ma imbie sa fac cite ceva la cuptor, iar cum domnisoara a vrut ca mami sa testeze noile forme de biscuiti, asa ca am trecut la treaba. 
Ingredientele folosite:
  • 200 g faina
  • 150 g amidon
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 2 galbenusuri + un ou intreg
  • un picut de sare
Intr-un castron amestecam faina, amidonul, zaharul, sarea, apoi adaugam galbenusurile, oul intreg si untul topit, dar rece, si dam drumul la mixer sa le amestece bine, ma rog, aproape bine... Bagam frumusel o mina in recipient si incepem sa framintam aluatul, pina se incorporeaza bine toate ingredientele. 
Dam forma de mingiuta aluatului, il punem intr-o folie/punga si il lasam la temperatura camerei sa se odihneasca cca 30 de minute.
Intindem cite o bucata de aluat (eu pe hirtie de copt) si-l intindem pina vedem ca vom obtine o foaie de cca jumatate de cm grosime. Taiem cu formele din dotare, punem biscuitii in tava tapetata cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 15 minute. Lasam sa se raceasca, pudram si... mincam...
Daca doriti, puteti sa faceti o crema din :
  • 80 g unt topit la temperatura camerei
  • 150 g zahar praf
  • 2 pliculete de zahar vanilat


iar cu aceste ingrediente, facem o crema cu care putem lipi biscuitii cite doi. Eu am omis pentru ca e prea mult zahar, prea mult unt... am preferat biscuitii fara umplutura. 
Inca o poza in care se vad si formele, cite cinci de fiecare fel, adica floricica si inimioara, dar de diverse marimi.