contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Confeti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Numele ii descrie atat de bine pe acesti biscuiti, incat nu mai ai ce adauga. Reteta va participa si la provocarea dulce a Brandusei pentru luna Decembrie.

Ingrediente
- 250 g faina
- 185 g unt moale
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- 150 g zahar
- 1 ou
- 1 pachet ornamente colorate confeti
Mod de preparare
1. Bateti untul moale cu zahar si zahar vanilat, pana se deschide la culoare si devine pufos. Adaugati oul si mixati pana se incorporeaza in intregime. Cerneti faina si amestecati-o cu ornamentele colorate, apoi adaugati-o la aluat, amestecand usor cu o lingura de lemn.
2. Modelati aluatul sub forma de rulou cu diametrul de 4-5 cm si inveliti-l in folie transparenta de plastic. Dati aluatul la frigider pentru cel putin 2 ore, pana devine ferm. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava mare cu hartie de copt. Taiati ruloul in rotite de 1 cm grosime si asezati-le in tava. Dati-le la cuptor pentru 12-15 minute. Lasati-le sa se racoreasca putin dupa ce le-ati scos, apoi luati-le cu ajutorul unei palete si asezati-le pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet.
comentarii