Biscuiti Ciocomania Lollipop
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bineinteles, din nou ciocolata. Rapizi si extrem de savurosi, facuti cu ciocolata de calitate, minim 70 % cacao (NEVER ciocolata de menaj, care la noi e o porcarie).
Cand am nevoie de fulgi de ciocolata, folosesc instrumente curatate si uscate bine, caci apa nu face casa buna cu ciocolata. Am si un tocator special, numai pentru asta. Ciocolata o tai cu cel mai mare cutit pe care il am.
Ce am folosit:
- unt, 225 g
- zahar tos, 340 g
- oua, 2 buc.
- extract de migdale, vanilie (cam 1 lingurita in total)
- faina 000, 300 g
- cacao, 100 g
- bicarbonat, 1/2 lingurita
- praf de copt, 1 lingurita
- un praf de sare
- ciocolata, fulgi 150 g (minim 70 % cacao)
- alune/migdale, 100 g
Cu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca destul de tare. Cu o lingura incorporeaza ciocolata si alunele. Ar trebui sa arate cam asa:
Pe o tava pune hartie de copt (eu o lipesc cu putin unt ca sa stea pe tava si sa nu se ridice). Cu mana putin unsa cu ulei fa bilute din coca si pune-le cu putin spatiu intre ele, pentru ca la copt se lasa.
Coace in cuptorul incalzit, la 190 C, cam 15 minute. Daca ai cuptor electric, poti face 2 tavi deodata, daca folosesti ventilatorul. Mie mi-au iesit cam 4 tavi.
Poti manca biscuitii asa
sau topesti ciocolata alba si ii glazurezi. Eu am pus putin colorant alimentar albastru in ciocolata, for fun. Si s-a intarit asa de tare ciocolata, ca n-am mai putut s-o folosesc drept glazura. Am facut niste acadele
sursa