Biscuiți Ciocolatoși
Sursa Biscuiți ciocolatoși
articol scris de MonicaLazar blog Eat, love and be happy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 300 g făină (se mai poate adăuga dacă aluatul e prea lipicios)
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu (stins)
- un vârf de linguriță de sare
- 100/150 g ciocolată
- 150 g unt
- 150/200 grame zahăr (în funcție de gust și cantitatea de ciocolată)
- 1 ou
- vanilie / rom sau alte arome
- alune pentru ornat (opțional)
Se amestecă făina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul (stins cu oțet sau suc de lămăie) și sarea. Se topesc 50/100 de grame de ciocolata în bain-marie (cu restul de ciocolată se ornează biscuiții). Se bate cu mixerul untul, împreună cu zahărul, pănă devine cremos. Se încorporează oul, se adaugă ciocolata și vanilia. Se adaugă amestecul de făină și se formează un aluat care se înfășoară în folie și se ține la frigider cel puțin 1 oră (cu cât mai mult cu atât mai bine). Se încinge cuptorul la 180 de grade. Biscuiții, făcuți ori din foaie întinsă cu forme speciale, ori taiați rondele din aluatul facut sul, se pun pe foaie de copt și se coc 10-12 min.
Eu i-am ținut în cutie metalică aproape o săptămănă și și-au păstrat foarte bine textura fragedă și ciocolatoasă.
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss