Biscuiti Cadou Cu Gem De Piersici
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Biscuitii facuti pentru mos Nicolae..., ma rog, i-am facut pentru ca aveam in frigider cam multa ricotta si mi-era frica sa nu-si schimbe gustul).
Ingrediente: - 300 g ricotta
- 300 g faina
- 150 g unt
- 12 g praf de copt
- gem de piersici pentru umplutura
- zahar praf
Intr-un castron am cernut faina impreuna cu praful de copt, am adaugat ricotta si untul rece taiat bucatele. Incepem incetisor cu buricul degetelor sa framintam pina vom vedea ca se incorporeaza bine ingredientele si se formeaza aluatul. Intr-o folie punem aluatul in forma de mingiuta, inchidem folia si-l lasam la frigider pentru cel putin 30 de minute. Eu l-am lasat vreo doua ore... Punem un pic de faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu o grosime de cca 3 mm, chiar si mai subtire pentru ca cresc in cuptor. Taiem cu forma de biscuiti cadou, in centru punem cite o jumatate de lingurita de gem de piersici, punem deasupra alt "cadou", sigilam cu furculita, punem in tava de la cuptor tapetata cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. Lasam la racit, presaram zahar praf si papam la micul dejun...
Isabella m-a pindit cind i-am terminat de presarat cu zahar, s-a ascuns si a "sustras" doi biscuiti pentru ea si papino..., fragezi si deliciosi...
si inca o poza cu "cadourile" si-am disparut...