Biscuiti Bufnita Pentru Halloween
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Deci reteta este cea a Cristinei (divainbucatarie.ro) iar pozele imi apartin!
Singura modificare la reteta este aceea ca eu nu am avut nesquik si am folosit cacao.
INGREDIENTE:
(pentru 18 bucati mari)
(pentru 18 bucati mari)
- 120 g unt
- 120 g zahar brun
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 30 g nesquik ( nu am avut nesquik si am folosit cacao )
- alune de padure
- migdale
- 120 g zahar brun
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 30 g nesquik ( nu am avut nesquik si am folosit cacao )
- alune de padure
- migdale
PREPARARE:
Mixam untul cu zaharul brun si cel vanilat pana devin o spuma, apoi adaugam oul.
Incorporam faina amestecata in prealabil cu un praf de sare si praful de copt. Impartim aluatul in jumatate. In una din aceste jumatati adaugam nesquik-ul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Din ambele jumatati de aluat rulam intre palme cilindrii cu un diametru de aproximativ 1.5-2 cm. Le invelim intr-o folie alimentara si le dam la rece pentru o ora.
Pe o plansa de lucru taiem din cilindrii de culoare alba. Ii punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt, relativ aproape unii de altii, in perechi de 2 bucati albe. Le inconjuram cu snuruletele colorate, ca si cand am face un 8 culcat. Vom realiza aluatul nu prea subtire, astfel incat biscuitii sa fie moi (aproximativ 3 mm).
Cu degetele apucam si tragem putin in sus din aluatul cu nesquik, astfel incat sa obtinem “urechile”. Punem ochii din jumatati de alune de padure, iar ciocul va fi sugerat de migdale, raschetate putin cu un cutit. Lasam suficient spatiu intre biscuiti, pentru ca vor creste.
Am facut exact ca in reteta Cristinei (divainbucatarie.ro), 9 bucati de bufnite care au intrat intr-o tava si am facut 2 tavi.
Coacem biscuitii la 180°C timp de 13-15 minute. Ii lasam sa se raceasca pe un gratar apoi ii servim.
Pofta buna!