Biscuiti Aromati Cu Lime Si Rom
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
... pe care i-am dus la primul tea party la care am participat. Sa va dau detaliile: Emily, cu blogul ei plin de bunatati, ne-a invitat sa pregatim cate un desert sau aperitiv potrivit pentru un astfel de eveniment, iar totul trebuia sa se desfasoare intr-un decor alb si rosu. Noi am optat pentru acesti biscuiti super aromati, nemaipomeniti langa o cana de ceai de fructe.
Pentru o gramada de biscuiti (vreo 2-3 tavi) avem nevoie de:
- 600 g faina
- 250 g zahar fin
- 4 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 250 g unt
- coaja de la 2 lime
- 2-3 linguri de rom
- 1 fiola esenta de rom
Cu ocazia acestei retete am inaugurat si aparatul de facut biscuiti, pe care il vedeti in poza de mai sus. Dar am incercat si fara, pentru ca nu toata lumea colectioneaza compulsiv gadgeturi de bucatarie :D
Topim untul, fara sa-l incalzim prea tare, dupa care il lasam sa se raceasca.
Amestecam faina cu zaharul, facem un loc in mijlocul lor si punem galbenusurile. Le amestecam cu o furculita, adaugam untul, omogenizam si completam cu laptele, coaja de lime data pe razatoarea mica, romul si esenta de rom. Cand aluatul este omogen, avem doua optiuni, in functie de dotari :) Fara aparat de biscuiti, intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si taiem biscuitii cu un pahar mic sau alte dispozitive de decupat aluatul.
Formam un cilindru dintr-o parte din aluat si in punem in aparatul de facut biscuiti. Alegem modelul pentru biscuiti, punem capacul aparatului si incercam separat 2-3 biscuiti, pana obtinem o forma uniforma. Incepem sa facem biscuitii, cel mai bine e sa folositi un tocator de lemn pentru ca aluatul adera bine si se desprinde de aparat. Apoi ii transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nu e nevoie sa lasam mult spatiu intre ei, nu vor creste mai deloc. Coacem la 180 de grade timp de 20 - 25 de minute, pana se rumenesc.
Sunt perfecti langa o cana de ceai :)