Biscuiti Anzac
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Originea acestor biscuiti este disputata intre Australia si Noua Zeelanda, fiecare tara atribuindu-si-o. Se spune ca au devenit populari in primul razboi mondial, cand nevestele si iubitele soldatilor ii preparau special pentru acestia – ingredientele folosite nu se strica usor si rezista la transportul naval.
INGREDIENTE:
200 g faina
200 g zahar
200 g nuca de cocos
200 g fulgi de ovaz
100 g unt
2 linguri de sirop artar (in reteta originala se foloseste Golden Syrup)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri apa fiarta
PREPARARE:
Amestecam faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron. Topim untul si il amestecam cu sirop de artar pe foc. Bicarbonatul il stingem cu apa fiarta, apoi il punem peste untul topit. Amestecam putin sa se omogenizeze(va deveni ceva spumos), apoi turnam totul peste ingredientele solide. Amestecam astfel incat untul topit cu sirop de artar sa fie incorporat in totalitate.
Luam din compozitie si modelam bile prin presare intre palme. Le aplatizam si le punem pe hartie de copt. Coacem pentru 15-18 minute, sau pana cand biscuitii aurii.
Ii lasam sa se raceasca in tava. Va recomand sa faceti biscuitii impreuna cu copii, acestia se vor distra amestecand ingredientele.
Pofta buna va doresc!