contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Anzac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De unde? Pai, tot din Noua Zeelanda. Vedeti bine, am venit cu tolba plina de retete de-acolo :p
Biscutii astia mi-au placut extrem de mult. Pe langa ca sunt extra-super-yumm, mi se par si extrem de sanatosi, nu prea dulci si PLINI de fibre, perfecti pe post de mic-dejun intr-o dimineata grabita!


Initial au fost inventati pe post de "pesmeti" care sa fie trimisi soldatilor neo-zeelandezi plecati la razboi, asa ca ideea era sa reziste mult timp si sa fie extrem de satiosi.


De facut, se fac extrem de usor:
Ingrediente:

  • 75g (1/2 cup) nuci
  • 115g (3/4 cup) faina
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 165g (1+ 1/2 cup) fulgi de ovaz
  • 165g (3/4 cup) zahar
  • 45g (1/2 cup) nuca de cocos
  • 2 linguri de apa clocotita
  • 1 lingura sirop de artar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 125g unt topit
The making of:
Incingeti cuptorul la 160 grade si acoperiti o tava cu hartie pergament.Tocati marunt nucile si amestecati-le cu faina, ghimbirul, fulgii, zaharul si nuca de cocos.
Amestecati apa clocotita cu siropul de artar si cu bicarbonatul (ideea e ca la punctul asta sa se produca some kind of a chemical reaction, si apara o spuma la suprafata lichidului). In momentul asta, adaugati si untul peste apa inspumata, turnati tot amestecul peste ingredientele uscate si amestecati. O sa rezulte un amestec cam nelegat, care nu seamana deloc a aluat, dar nu va speriati, asta-i si ideea.
Formati niste guguloaie rotunde, cat de egale puteti, si asezati-le in tava, la 3-4 cm unul de altul, pentru ca se mai pleostesc la copt. Aplatizati-le putin cu degetele sicoaceti-le timp de 13-14 minute. N-o sa para prea facuti, dar aveti incredere, pe masura ce se racesc o sa devina perfecti.

 

Sunt chewy si crocanti si extrem de buni!

Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com