contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Anzac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Prima oara cand am mancat biscuitii acestia, erau facuti de o copila de 12 ani din Noua Zeelanda. Mi-au placut asa de mult ca n-am rezistat sa nu-i cer reteta. Thanks Taylor.
Mai apoi am cautat pe net originea lor. Sunt cumva niste biscuiti de baza in Noua Zeelanda si Australia. Numele vine de la trupele ANZAC- din Australia si Noua Zeelanda care au luptat in Primul Razboi Mondial. Sotiile militarilor le trimeteau acesti biscuiti peste mari si tari, pentru ca nu contin ingrediente perisabile si se transporta foarte usor.




  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca de cocos (eu nu am avut alba, ci colorata, de aceea arata biscuitii putin colorati)
  • 250 g fulgi de ovaz
  • 200 g unt
  • 3 linguri de miere (in reteta originala se foloseste Golden Syrup, dar n-am gasit)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri apa care fierbe

Incalzeste cuptorul la 180 C.
Amesteca faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron incapator.
Topeste untul si mierea.
Dizolva bicarb. in apa fiarta. Pune-l in amestecul unt- miere. Ai grija ca o sa se umfle.
Toarna acest amestec in cel cu faina si amesteca bine sa se incorporeze tot.



Formeaza cu mana bile din compozitie, pune-le pe tavile acoperite cu foaie de copt si aplatizeaza-le. Lasa loc intre biscuiti, pentru ca mai cresc.



Coace 15-20 minute, nu mai mult, chiar daca vi se par moi. Se intaresc cand sunt reci.


Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com