contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscotti Cu Fistic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ineditul retetei consta in prezenta malaiului in compozitie, ingredient care le da biscottilor o textura foarte faina.
Biscotti se coc in 2 reprize, prima oara sub forma unui 'salam' turtic (babic?) mai mult lat decat inalt si-apoi dupa ce s-a feliat oblic ''salamul'' se mai coc o tura pana se rumenesc delicat. Talpita biscottiului se poate inmuia in ciocolata, insa pasul acesta nu-i obligatoriu.
Reteta din cartulie contine si 2 linguri de seminte de pin prajite, insa semintele de pin din frigiderul meu expirasera in tacere.
Ingrediente:
125g unt moale + 200g zahar + 3 oua mijlocii+ coaja de la o lamaie + 1 lingura de Amaretto+ 1,5 lingurite praf de copt + 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu (nu era in original insa mi-a placut cum a iesit)+ 375g faina + 70g malai grisat (macinat mare)+ 175g fistic nesarat+ 1 praf de sare
- untul si zaharul se bat spuma, apoi se amesteca in compozitia aceasta ouale si coaja de lamaie
- faina cernuta se amesteca cu malaiul, praful de copt, bicarbonatul si sarea si se adauga peste compozitia cu unt
- se amesteca intr-un aluat lipiciso, se adauga si fisticul si se rastoarna pe o masa usor infainata

- se formeaza 2 babici :)) si se dau la cuptorul incins in prealabil la 160C (350F)
pt 30-35 minute sau pana se rumenesc delicat
- se lasa deoparte pt 10 minute apoi se taie oblic, felii de 1,5cm latime si se pun din nou pt tava pt a 2-a coacere, de data asta maxim 10 minute

Daca vreti sa inmuiati fiecare biscotti in ciocolata, procedati asa:
- se amesteca 100g ciocolata cu 3 linguri de frisca si cu pasi mici (cate 15 secunde per incalzire) se topesc in cuptorul cu microunde, incalzim-amestecam, daca mai trebuie mai incalzim 10-15 secunde, iar amestecam samd ne dorim un amestec oarecum lichid (desi vascos) in care inmuiem biscotti. Totul nu dureaza 1 minut.
- fiecare biscotti se lasa apoi pe un gratar pana se intareste ciocolata

- cand totul e intarit si racit se pun in borcanelul de cookies sau intr-un recipient din metal (pt genul acesta de tratatii).

Se potrivesc de minune langa o cafea sau o cana cu lapte.
Variatiuni in loc de fistic:
- aceeasi cantitate de alune putin coapte in prealabil
- 175g migdale fara pielita si 100g ciocolata neagra tocata grosier


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com