Biscotti Cu Ciocolata Si Nuca
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Aseara pe la ora 12, cand nu aveam nici somn dar nici nu mai puteam sa mai invat mi-a incoltit in minte ideea acestor biscotti. Cafeaua cu lapte ma trezeste in fiecare dimineata si m-am gandit ca un biscuite crocant si aromat s-ar potrivi de minune langa ea. Si cum dimineata sunt prea amortita ca sa fac si cafeaua, d-apoi biscotti, m-am apucat de treaba. La 12 noapte, da!
140 g faina
25 g cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 ou
1 galbenus
100 zahar
60 g unt
50 g ciocolata neagra
60 g nuca
Am amestecat intr-un bol faina, sarea, cacaoa si praful de copt. M-am apucat sa bat oul si galbenusul cu zaharul si intre timp ciocolata si untul s-au topit impreuna la bain-marie. Cand zaharul se topise si crema se infoiase am adaugat deasupra ciocolata si untul topite si am amestecat bine. Am adaugat apoi amestecul uscat, omogenizand bine cu o spatule. La sfarsit au venit nucile si gata. Am obtinut un aluat destul de moale pe care l-am asezat pe o folie de plastic si cu ajutorul ei i-am dat o forma dreptunghiulara, de 25/7/2 cm (asa cam ca un biscuite urias). Am dat aluatul astfel impachetat la frigider si l-am lasat pana azi de dimineata.
Cu ochii carpiti de somn am pornit cuptorul la 175 de grade, cu ventilatia pornita. Am pus biscuitele inauntru si l-am lasat 30 de minute. L-am scos, l-am taiat felii de 1,5 cm grosime cu un cutit foarte ascutit apoi am mai pus feliile la cuptor cate 5 minute pe fiecare parte. Intre timp a fost gata si cafeaua!
Asta da buna dimineata! Ceea ce va urez si voua (desi acum e deja dupa amiaza)!