contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscotti Cu Ciocolata Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aseara pe la ora 12, cand nu aveam nici somn dar nici nu mai puteam sa mai invat mi-a incoltit in minte ideea acestor biscotti. Cafeaua cu lapte ma trezeste in fiecare dimineata si m-am gandit ca un biscuite crocant si aromat s-ar potrivi de minune langa ea. Si cum dimineata sunt prea amortita ca sa fac si cafeaua, d-apoi biscotti, m-am apucat de treaba. La 12 noapte, da!

Ingrediente:

140 g faina
25 g cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 ou
1 galbenus
100 zahar
60 g unt
50 g ciocolata neagra
60 g nuca

Preparare:

Am amestecat intr-un bol faina, sarea, cacaoa si praful de copt. M-am apucat sa bat oul si galbenusul cu zaharul si intre timp ciocolata si untul s-au topit impreuna la bain-marie. Cand zaharul se topise si crema se infoiase am adaugat deasupra ciocolata si untul topite si am amestecat bine. Am adaugat apoi amestecul uscat, omogenizand bine cu o spatule. La sfarsit au venit nucile si gata. Am obtinut un aluat destul de moale pe care l-am asezat pe o folie de plastic si cu ajutorul ei i-am dat o forma dreptunghiulara, de 25/7/2 cm (asa cam ca un biscuite urias). Am dat aluatul astfel impachetat la frigider si l-am lasat pana azi de dimineata.
Cu ochii carpiti de somn am pornit cuptorul la 175 de grade, cu ventilatia pornita. Am pus biscuitele inauntru si l-am lasat 30 de minute. L-am scos, l-am taiat felii de 1,5 cm grosime cu un cutit foarte ascutit apoi am mai pus feliile la cuptor cate 5 minute pe fiecare parte. Intre timp a fost gata si cafeaua!

Asta da buna dimineata! Ceea ce va urez si voua (desi acum e deja dupa amiaza)!

 


Articol recomandat de bucatarsubacoperire.blogspot.com