Biscotti All Arancia
Sursa Biscotti all arancia
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Biscuiti crocantosi si gustosi.
Avem nevoie de:
* 85 g unt
* 120 g zahar
* un ou
* sucul de la jumatate de portocala
* coaja de la portocala
* 350 g faina
* 350 g faina
* o lingurita praf de copt
* o lingura lapte
* zahar praf
In vasul de la mixer, zbatem bine untul la temperatura camerei cu zaharul si coaja de lamiie, iar cind compozitia a devenit spumoasa, adaugam oul, sucul de portocala, mixind incontinuu. Adaugam amestecind cu o lingura (eu am mixat) faina, praful de copt iar la sfirsit laptele. Vom obtine o compozitie nici prea moale, nici prea tare, deci... molcuta. Am cintarit aluatul si am impartit aluatul in parti egale (mi-au iesit doua tavi de biscuiti), am format snuruletele pe care le-am transformat in litera S si inimioare. Nu am pus faina pe masa de lucru.
Punem literele in tava tapetata cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru circa 20 de minute.
Lasam sa se raceasca bine si presaram deasupra zahar vanilat.
Si un individ de speriat... cam asa arata, doar ca mult mai mare, sarpele cu care m-am intilnit acum doi ani la intrarea in casa, el vroia sa iasa din casa - eu vroiam sa intru, brrr... asa ca, nu mai las niciodata vara usa de la intrare deschisa, mai sanatos e cu geamurile... Oricum, asta a sfirsit in burta soatei... biscuitele, nu individul rece...